Koealue ja välineistö

 

Ranta: Rannan tulee olla sellainen, että koirien kahluumatka vedessä jää mahdollisimman lyhyeksi. Lisäksi rannan tulee olla sellainen, että koira pystyy rantautumaan ilman avustusta. Vesialueen tulee olla niin suuri, että rata pystytään sinne helposti tekemään (vähintään 60 x 90 m). Rata tulee tehdä avoveteen.


Poijut: Poijuja kokeessa tarvitaan 3. Kaksi poijuista on 30m etäisyydellä maalilinjasta, toinen 15m maalilinjan keskikohdasta vasemmalle ja toinen 15m maalilinjasta oikealle. Kolmas poiju on maalilinjan kohdalla 50m etäisyydellä maalilinjasta. Matkaa ilmaisevat merkkipoijut tulee ankkuroida siten, että niihin voidaan kiinnittää kumivene poijujen siirtymättä paikoiltaan. Poijujen kiinnitysnarut tulee kiinnittää siten, että ne eivät aiheuta vaaraa poijun ohitse uivalle koiralle. Merkkipoijujen tulee olla hyvin näkyvät.

Lähtö/maalialue: Ylituomari määrittelee lähtö/maalialueen ja alue tulee merkitä niin, että se on selvästi havaittavissa. Maalilinja: Maalilinja tulee merkitä selvästi maalitolpilla, joiden minimikorkeus vedestä on 1m. Maalilinjan leveys on vähintään 5m. Ylituomari määrää linjan paikan suorituspaikkakohtaisesti.


Kumiveneet: Kumiveneitä tarvitaan kokeessa 2. Ainakin toisen veneen on oltava niin suuri, että siihen mahtuu vähintään 3 hlöä ja koira. Veneen kyljissä ei saa olla ylimääräisiä naruja tms. joihin koira hypätessään veneestä voisi tarttua. Jos veneen pohja on liukas, on siinä käytettävä liukuestettä. Koepaikalla on suotavaa olla myös yksi varavene.
 

Vetoköysi: Veneen vetoköysi tulee olla noin 3m pitkä ja halkaisijaltaan noin 2 cm. Köyden tulee olla kelluva.
 

Maalitolpat: Maalitolppien tulee olla selvästi erottuvat ja vähintään 1m korkeudella vedestä, jotta maalilinjan voi selvästi havaita.
 

Vientiköysi: Vientiköyden tulee olla kelluva ja vähintään 50m pitkä. Köyden tulee olla vähintään 12 mm paksu. Mikäli köyden paksuus on vähemmän kuin 16 mm, köyden päähän tulee kiinnittää lyhyt, vähintään metrin mittainen noin 2 cm paksu köysi, johon koiran on helpompi tarttua.


Vientiesine (SOVE/ALO): Vientiesineenä käytettävän esineen (esim. dummy) tulee olla kelluva ja noin 30-40 cm pituinen. Vientiesine on ohjaajan oma ja ylituomarin hyväksymä.


Pelastettavan henkilön välineistö: Pelastettavana käytetään ihmistä ja kunkin luokan jokainen koira pelastaa saman henkilön. Pelastettavalla pitää olla yllään pelastusliivit, märkäpuku tai pelastuspuku. Liikkeestä riippuen 1) pelastettavalla on kädessään ylituomarin hyväksymä esine, joka on kaikille koirille sama ja johon koiran tulee tarttua, tai 2) pelastettava tarttuu koiran päällä oleviin valjaisiin, josta koira vetää pelastettavan maihin, tai 3) pelastettava tarttuu koiran tuomaan pelastusrenkaaseen. Valjaita käytettäessä valjaat ovat koiran omat ja
ylituomarin hyväksymät.


Valjaat: Koira voi käyttää hukkuvan pelastamisessa valjaita. Valjaissa tulee olla riittävän suuret kelluvat lenkit molemmin puolin, joista pelastettava voi tarttua. Valjaiden tulee olla sellaiset, etteivät ne hankaloita koiran uintia.
 

Pelastusrengas: Pelastusrengas on 55-80 cm ulkohalkaisijaltaan ja renkaan ympärillä tulee olla tartuntaköysi. Pelastusrenkaaseen on kiinnitetty noin 3m mittainen vetoköysi, joka on halkaisijaltaan noin 2 cm. Köyden tulee olla kelluva.
 

Pelastusliivit: Veneessä kaikilla tulee olla päällään pelastusliivit.

Palaa Lajiesittely-sivulle

© 2020 VaVi ry.     Yhteistyössä:

sponsori_2019_iso_valk.gif
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now