Ryhmäohjeet

 

Yhteismeili: vavi.vepe@gmail.com. Tähän osoitteeseen lähetetään kaikki treeneihin liittyvät viestit: peruutukset, muutokset ym. ilmoitukset. Viestin Aihe-kenttään selvästi näkyviin mitä ryhmää asia koskee. Treenien peruutukset meiliin hyvissä ajoin; viimeistään päivää ennen treenejä. Mutta jos joudut äkillisen sairastumisen takia perumaan vasta treenipäivänä, ilmoita siitä silloin ryhmäsi team leaderille soittamalla tai tekstiviestillä. Treeneihin tullaan vaikka ilman koiraa; eli sitoudutaan ryhmään ja treeneissä käydään säännöllisesti. Koiran sairastuessa ohjaaja tulee rantaan ja koira jää kotiin. Kylmä, kuuma, vesisade tmv. huono sää, tuuli tai veden korkeus/mataluus ei myöskään ole pätevä poissaolon syy. Maksimipoissaolot ilman pätevää syytä tai ilmoittamatta 2 kertaa, jonka jälkeen paikka annetaan eteenpäin. Kaikkien koirien rokotukset tarkistetaan viimeistään ensimmäisissä treeneissä.

TREENIRYHMÄT JA MAKSUT 2019:
Tiistai-, keskiviikko- ja torstairyhmien treenit Vuohensaaren rannassa (Satamakatu 102) kello 17:30 alkaen. Treeniryhmät käynnistyvät toukokuussa, vko 19 ja treenit jatkuvat elokuun loppuun. Kausimaksu on sama kuin ennenkin, 82 euroa/koirakko. Maksuohjeet lähetetään paikan saaneille kun paikat on vahvistettu. Mikäli kesän aikana joudutaan perumaan treenejä esim. sinilevän, liian vähäisen osallistujamäärän tai jonkun muun painavan syyn takia, niin treenimaksuja ei palauteta. Kausimaksuja ei palauteta myöskään, jos koira joudutaan poistamaan rannasta häiritsevän haukkumisen takia. Jos koira sairastuu vakavasti kesken kauden, on kausimaksusta mahdollisuus saada osapalautus, mikäli paikka saadaan ohjattua eteenpäin. Kausipaikkoja tai yksittäisiä treenikertoja ei voi myydä tai vaihtaa, vaan poisjäämisestä ilmoitetaan aina ryhmänvetäjälle.

 

OHJEET VEPERYHMÄLÄISILLE

 • Kaikkien treeniryhmiin osallistuvien koirien tulee osata odottaa vuoroaan haukkumatta autossa. (Tarvittaessa järjestetään haukkutesti.) Jos koira ei osaa odottaa hiljaa, ei treeniryhmään voi osallistua.

 • Vuohensaaren rantaan ei tuoda omia eväitä, vaan käytetään kahvion palveluita; luonnollisesti esim. oma juomapullo saa olla mukana.

 • Rantaan ei saa tuoda sairasta koiraa eikä juoksuista narttua (poikkeuksena jaetut ryhmät, joissa juoksunarttu voi treenata muun ryhmän suostumuksella viimeisenä; keskustele asiasta aina ensin team leaderisi kanssa).

 • Koiran rokotukset tulee olla kunnossa. (Kennelliiton rokotusmääräykset löytyvät tästä linkistä)

 • Jokainen koiran ohjaaja/haltija on itse vastuussa koirastaan ja toimii omalla vastuullaan. Yhdistys ei vastaa koirille, ihmisille tai omaisuudelle sattuneista vahingoista.

 • Koirien jätökset ja muut roskat siivotaan aina pois alueelta.

 • Koirat pidetään rannassa kytkettyinä, paitsi silloin kun ne ovat suorittamassa liikettä (koira kytketään HETI liikkeen päätyttyä).

 • Treeneihin tullaan ajoissa (noin 10-15 min. ennen treenien alkamista) putsaamaan ranta, rakentamaan rataa ja siirtämään välineet rantaan. Rannassa kaikki avustavat myös toisten koiria, joten treeneissä tulee olla koko treenien ajan. Treenien lopuksi kaikki jäävät auttamaan välineiden puhdistamisessa ja pois korjaamisessa.

 • SOVE/ALOon kisaamaan menossa olevat koirakot, joilla ei ole omaa apuohjaajaa, sopivat ryhmästä jonkun apuohjaajaksi, ja mielellään niin, että sama apuohjaaja auttaa koirakkoa myös kokeissa.

 • Treeneissä yhdellä henkilöllä on vain 1 treenipaikka, että ehtii myös avustamaan muita ryhmäläisiä. Jos ohjaaja tulee yksin ja on kaksi koiraa, niin voi treenata molempia koiria, mutta siis yhdellä paikalla niin, että vaihtaa koiraa kierrosten välissä. Vaikka treenipaikkoja olisi ostettu kaksi (esim. saman perheen jäsenet), niin molempien ohjaajien tulee olla paikalla, että voi käyttää kahta koirapaikkaa.

 • SOVE/ALO-ohjaajat tuovat/hankkivat oman vientiesineen, jota käytetään treeneissä ja mahd. kokeissa

 • Treenit päättyvät arki-iltaisin viim. klo 21:30 (kahvio sulkeutuu ja rantaan tuloväylä ‘puomitetaan’ klo 22)

 • Rannan käyttö on sallittu vain vepeilyyn ja vain ennalta sovittuina päivinä (koirien muu uittaminen rannassa on kielletty).

 • Vuohensaaren treeniryhmäläisille on järjestetty parkkipaikkoja lähempää rantaa (paikkojen käyttö sallittu vain vavin veperyhmille ja vain ennalta sovittuina päivinä ja kellonaikoina).

 • Koirat odottavat autossa tai häkissä rannan lähettyvillä (koiran tulee osata odottaa metelöimättä). Suoritusvuorossa olevat koirat odottavat rannan läheisyydessä niin, ettei kävelytietä tukita. Huomioidaan muut tiellä kulkijat, esim. pyöräilijät, koiria pelkäävät ja lapset

 • Alueella liikutaan autoilla erityistä varovaisuutta noudattaen, koska joudumme käyttämään parkkipaikalle siirryttäessä kävelyteitä, joilla liikkuu kesäisin paljon muitakin (ulkoilijoita, juoksevia lapsia, muita koiria jne.)

 • Team Leaderit päättävät mitä treeneissä kulloinkin tehdään ja tehdäänkö esim. kahden veneen liikkeitä tai ei. Team Leaderit voivat myös päättää, että jollakin kerralla tehdään esim. vain yksi liike tai vain tiettyjä liikkeitä.

 • Jos ohjaaja käyttäytyy epäasiallisesti Team Leadereitä tai muita ryhmäläisiä kohtaan rannassa (tai facebookissa), poistuu treeneistä kesken suutuspäissään, kohtelee koiraa huonosti tmv., on Team Leadereillä valtuudet antaa ohjaajalle varoitus. Hallitus käsittelee varoitukset ja päättää jatkotoimenpiteistä. Myös epäasiallinen ja huono käytös kokeissa voi johtaa yhdistyksestä erottamiseen.

 • Sääntöjen noudattaminen on tärkeää, että saamme jatkossakin harrastaa rannassa.


TYÖVELVOITE: VaVin varsinaisilla jäsenillä on työvelvoite, joka tarkoittaa sitä, että jokainen vepetreeniryhmiin osallistuva sitoutuu työskentelemään vähintään yhdessä yhdistyksen järjestämässä vepekokeessa kauden aikana. Myös treenipaikkojen hakuun seuraavalle kaudelle vaikuttaa edellisen kauden velvoitteiden suorittamiset.

TALKOOVELVOITE: Vepetreeniryhmiin osallistuvilla on talkoovelvoite osallistua yhdistyksen järjestämiin rannansiivous/kunnostustalkoisiin.

ETUSIJAT: Varsinaisten jäsenten etusija kokeisiin, koulutuksiin ja tapahtumiin edellyttää, että velvoitteet hoidetaan ja maksut maksetaan ajallaan. Jos talkoo- ja/tai työvelvoitteet on suorittamatta, tulee ne hoitaa ennen koe/koulutuspaikan saamista.

© 2019 VaVi ry.     Yhteistyössä:

sponsori_2019_iso_valk.gif
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now